Reseller gostovanje

Reseller gostovanje: vse, kar morate vedeti

Reseller gostovanje je opcija, ki se je poslužujejo spletne agencije oziroma podjetja, ki želijo posredovati storitev gostovanja spletnih strani. To seveda omogoča dodaten prihodek, ki je kljub precejšnji konkurenci lahko še vedno zelo spodoben.

Reseller paket gostovanja se lahko zakupi pri ponudniku spletnega gostovanja, kot je v Sloveniji denimo Prasicek.si. S tem boste zakupili določen prostor na strežniku pri ponudniku gostovanja, ki ga boste nato lahko namenili svojim strankam. Odvisno od paketa boste imeli tako na voljo neomejeno spletnega prometa, cPanel nadzornih plošč in poštnih računov, s katerimi bodo lahko upravljale vaše stranke.

Cene postavljate sami

Kar je še posebej dobrodošlo pri reseller gostovanju, je, da lahko oblikujete povsem ločene ponudbe in cene ne glede na ponudnika, pri katerem ste reseller gostovanje zakupili. To pomeni, da boste lahko svojim strankam v določenih primerih omogočali popuste, brezplačno gostovanje in druge marketinške akcije.

Cene reseller paketov

Ker boste deležni WHM dostopa, boste lahko svojim strankam kreirali lastne dostope do nadzornih plošč (cPanel), kjer bodo nato lahko same upravljale s svojim spletnim prostorom. Lahko si bodo na primer same namestile WordPress, Magento ali katero koli drugo spletno aplikacijo. Prav tako bodo lahko uporabljale e-pošto, na paket gostovanja prenašale datoteke, urejale podatkovne baze itd.

Podpora uporabnikom bo na vaši strani

Ker boste kot »reseller« na trgu nastopili pod svojo blagovno znamko, boste morali seveda poskrbeti tudi za svoje uporabnike, ko bodo ti potrebovali vašo pomoč. To pa nikakor ne pomeni, da boste ostali sami. Navadno vam bodo na strani ponudnika gostovanja vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Prej se le pozanimajte, na koliko pomoči lahko računate in ali to za vas morebiti predstavlja kakšen dodaten strošek.

Načeloma je pri reseller gostovanju tako, da s končnimi naročniki komunicirate sami, ponudnik gostovanja pa je odgovoren za nemoteno delovanje strežnika, avtomatsko izdelovanje varnostnih kopij ipd.

Priložnost za spletne in marketing agencije

Vsekakor se na tem področju lahko zelo dobro znajdejo spletne agencije, ki se ukvarjajo z marketingom. S tem znanjem je seveda precej lažje priti do novih strank. Oglaševanje na različnih kanalih, kot so Facebook, Google, lastni kanali itd., lahko generirajo kar nekaj prometa.

Preden zakupite reseller gostovanje, vsekakor podrobno preverite konkurenco na trgu in se odločite za ponudnika, ki vam lahko ponudi najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Prav tako se predhodno pozanimajte o podpori in lokaciji strežnikov. Če je oboje v Sloveniji, boste vsekakor hitreje prišli do morebitno potrebne pomoči.

Še ena od prednosti tovrstnega tipa gostovanja je, da je tehnični del (skrb za strežnike in nemoteno delovanje) na strani ponudnika reseller gostovanja. Prav tako vam v tem primeru odpade račun za elektriko in spletni prenos podatkov. Na vas bo le, da poskrbite za dobro in konkurenčno ponudbo, ki jo boste predstavili potencialnim strankam, in komunikacijo v primeru vprašanj ali težav.