Kje registrirati poceni domene?

Vsi, ki se ukvarjamo s spletom, obožujemo poceni domene – in to take, ki niso sumljivega izvora. Saj veste, na internetu nas nenehno zasledujejo akcije in oglasi, kjer ponujajo poceni domene in ugodno spletno gostovanje, ko pa začneš brati drobni tisk, dvakrat premisliš, če se boš odločil skleniti posel.

Niso pa vse poceni domene sumljive, daleč od tega. Pripravili smo kratek vodič, ki ga imejte pri roki, ko se odpravljate na naslednji lov za ugodnimi domenami.

Najprej raziščite ponudnike domen

Najprej poguglajte, kako pa drugače. Pa niti ni nujno, da se že takoj odločite za iskalno frazo »poceni domene«, lahko iščete tudi zelo splošno in izberete nekaj ponudnikov, ki se vam zdijo najboljši. No, razen če se vam ravno mudi, potem nimate kaj dosti prostora za špekulacije. Večina ponudnikov namreč ponuja posebne akcije (npr. za Black Friday ali Cyber Monday) in ugodnosti: lahko so na tedenski ali mesečni ravni, za nove naročnike ali pa so poceni domene na voljo ob zakupu gostovanja.

Posebne akcije in ugodnosti

Mogoče čakajo posebne ugodnosti za nove Facebook oboževalce ali pa če zakupite domeno za daljše časovno obdobje? Najbolje bo, da na njihovi spletni strani preverite, kakšna je običajna praksa, naročite se na e-novice, ki običajno pomenijo tudi dodatne ugodnosti, in si oglejte njihovo Facebook stran.

Preverite poceni domene pri NEOSERV, kjer vam garantirajo najnižjo ceno v Sloveniji. Če pri katerem drugem domačem registrarju najdete ugodnejšo ponudbo (po vsej verjetnosti je ne boste), jim to javite, oni pa bodo ceno izenačili.

Za poceni domene je treba biti na preži

Spremljajte novice izbranih ponudnikov, njihove akcije, ugodnosti in Facebook strani. Če ravno ne gori voda, boste prej ali slej naleteli na ugodno ponudbo, samo potrpežljivi morate biti.

Nenazadnje pa je cena domene odvisna tudi od njene končnice. A naj to ne bo razlog za nakup bolj poceni domene, saj ta vpliva na bistveno več stvari, kot si mislite. Raje počakajte kak teden ali dva več in naletite na ugodno ponudbo, kot pa da bi varčevali na domeni zaradi njene končnice. Nenazadnje je domena skoraj nekaj takega kot blagovna znamka.