Blogerji, na voljo je domena .blog!

Pišete spletni blog že več let in v njem pokrivate teme, za katere vam bralci ves čas zatrjujejo, kako so zanimive, vi pa se še vedno ukvarjate z majhnim obiskom in neprepoznavnostjo? Morda za to ni krivo to, da se posvečate preveč specifični stvari, temveč je krivda predvsem v tem, da nimate prave domene. Domena .si je lahko preveč »ozka«, prav tako domena .eu, za domeno .com pa žal niste mogli nikoli poskrbeti, ker so bile vse primerne domene že zasedene – pa čeprav ste jih prebrskali celo množico.

Pozor, tu je rešitev! Blogerji imate sedaj povsem svojo domeno .blog, namenjeno prav tistim posameznikom, ki bi radi delili svoja prepričanja s svetom, pokazali svoje znanje, spregovorili o reševanju težav, se izkazali z domiselnostjo. Domena . blog je še zelo sveža in bo poskrbela, da se pod njenim okriljem združijo vsi najboljši blogerji sveta.

Kaj ti prinese domena .blog?

Domenska končnica .blog se uporablja od konca leta 2016 dalje in spada med tako imenovane tematske končnice, ki jih lahko uporablja vsakdo, ne glede na to, iz katere države prihaja, v katerem jeziku piše, s kakšno vsebino se ukvarja. Pomembno je, da gre za blogersko vsebino, ki bi jo pisec spletnega dnevnika rad delil s svetom.

Blog

Kljub temu, da je domena tematska, pa jo brskalniki pri iskanju obravnavajo enako kot generične domene, torej povsem enakovredno kot domeno .com. To pomeni, da ti .blog lahko hitro prinese več zadetkov v iskalniku in tako poskrbi, da si pridobiš več bralcev.

Zakaj je .blog še posebej mikavna?

Blogerjem končno ni treba več pisati svojih spletnih dnevnikov na straneh, ki jih označuje domena ponudnika (na primer wordpress.com), prav tako pa jim ni treba registrirati domene s klasično končnico, pri kateri se v ničemer ne ločijo od podjetij, korporacij, institucij … S svojo domeno lahko takoj jasno povedo, da so neodvisni pisci spletnih vsebin, ki izražajo svoje mnenje in predajajo svoje znanje, pri tem pa seveda ostajajo neodvisni. Ni jim v interesu promovirati raznih izdelkov in storitev, ki tega niso vredni.

Če se nimaš bloga, je sedaj pravi čas

Pisci blogov so najrazličnejši ljudje. Med njimi najdemo starejše in otroke, strokovnjake, ljubitelje, prebivalce najrazličnejših dežel sveta. Vsi se ukvarjajo z nečim, do česar čutijo strast.

Če imaš tudi ti veliko za povedati ter deliti z drugimi, je blog odličen način, da ti prisluhnejo in spoznajo tvoje ideje. Blog namreč omogoča precej bolj temeljito izražanje kot na primer družbena omrežja.