Kdaj je registracija nacionalne domene dobra za posel?

Ne glede na to, ali je vaše podjetje šele v start-up fazi ali imate že utečen posel, lahko z ustrezno domeno izboljšate spletno prepoznavnost. Če ciljate na potencialne stranke iz določene države, potem vam registracija nacionalne domene prinese številne prednosti. Poglejmo si najpomembnejše med njimi.

Prednosti nacionalne domene

Google ima rad nacionalne domene

Za razliko od generičnih domen, kot sta na primer .COM in .NET, boste z nacionalno domeno učinkovito dosegli lokalne obiskovalce, kar upošteva tudi iskalnik Google. Ko bodo obiskovalci znotraj določene države iskali vsebino, bo vaša spletna stran med rezultati iskanj uvrščena višje, če boste uporabljali lokalno domeno, kot če bi uporabljali katero od generičnih domen.

Večja prepoznavnost

Poleg višjih uvrstitev v iskalniku je velika prednost nacionalnih domen njihova prepoznavnost po svetu. Večino spletnih uporabnikov namreč ve, da je na primer domena .DE namenjena Nemcem in tistim, ki jih zanima vsebina, vezana na nemški trg.

Lokalna usmerjenost

Vse nacionalne domene uporabljajo dvo-črkovno končnico, ki je enaka ISO kodi posamezne države, zato ni nobenih dvomov, kateri državi pripada posamezna domena.

Poleg latinske pisave so nekatere domene na voljo tudi v drugih pisavah, na primer v kitajščini ali cirilici, kar je le še dodaten plus za predstavitev na lokalnem trgu.

Grajenje blagovne znamke

Trenutno je najbolj priljubljena domena .COM, ki beleži preko 124 milijonov registracij, kar pomeni, da je velika verjetnost, da je vaša želena domena že zasedena. Z registracijo nacionalne domene imate večjo možnost, da dobite spletni naslov, ki bo najbolje predstavljal vaše podjetje in s katerim lahko gradite uspešno spletno prepoznavnost.

Tudi če imate že registrirano domeno .COM, je registracija dodatne nacionalne domene velik plus. Z njo boste še bolj uspešno gradili svojo blagovno znamko in jo predstavili lokalnim obiskovalcem.

Prodor na nove trge in pridobivanje novih strank

Nekatere države zahtevajo fizično prisotnost znotraj države, če želite registrirati njihovo nacionalno domeno. Pri svojem ponudniku gostovanja preverite, katere domene imajo posebne pogoje pri registraciji in ali jih izpolnjujete.

Nove priložnosti

V primeru, da pridobite nacionalno domeno, ki ima takšne omejitve, lahko s tem na učinkovit način prehitite konkurenco, ki takšne domene ne more registrirati.